Queen-K

Cykelbanan här på Ironman World Championships går till stora delar på en väg som kallas Queen-K. K:et står för något långt namn på hawaiianska som jag varken kan stava till eller ens uttala, och tydligen många med mig eftersom vägen mer eller mindre döpts om i triathlonkretsarna. Idag hade jag långpass cykel på schemat vilket innebar 150km på just Queen-K. Solen gassar, det finns inte en skuggfläck på hela banan, det är kuperat och mycket blåsigt på sina håll. Japp, jag hade en tuff dag icon_smile.gif Men även fast det är både varmt, blåsigt och asjobbigtså känns det hur balt som helst. Jag cyklar på VM-banan, jag ska ju till och med vara med på självaste Vm. Rätt häftig känsla!

Jag tycker att jag hanterade dagens pass bra, jag hade lyxen att ha mamma och pappa i följebil, vi möttes upp ett par gånger under passet vilket var skönt. Det är skönt att ha en back-upp ifall något skulle gå på tok. Jag stannade efter 90km och slog till med en Shave Ice, som är krossad is som är smaksatt. Det är oerhört läskande och kyler ned kroppen på ett bra sätt. Sportdrycken i mina flaskor var rätt snabbt väldigt varm, så att efter ha druckit varm sportdryck i 3h var det väldigt gott med en iskall Shave Ice. Såhär glad blir man då:

image7-e1380962633995.jpg

 

När värmen och tröttheten slår till här så känns det som att den slår till ordentligt. Jag har stor respekt för värmen och vinden, och bär med mig det till race-day. Det gäller att hela tiden hålla min nutritions- och kylningsplan om jag ska klara av detta. De sista 40km av passet var tuffa, men när jag närmade mig stan fick jag lite nya krafter som jag samlade på mig och tog med mig ut på det efterföljande crosslöpet. Som pricken över i:et avslutades dagen med en god middag på Bongo Ben’s, tillsammans med 18(!!) andra svenskar!

 

Imorgon är det vilodag på träningsfronten, och vi passar på att åka på utflykt. Målet är en botanisk trädgård som sägs vara en av de vackraste på jorden. På vägen hoppas vi på ett par vattenfall, lite djungel och att dagen sedan ska avslutas med solnedgången sedd uppifrån toppen av berget som finns här bakom Kailua-Kona.

 

Öpnna i nytt fönster