Regnskog, vackra blommor och god brunch!

Idag var det alltså utflyktsdags! Imorse packade vi in oss i bilen och styrde kosan mot Hilo, som ligger på andra sidan av Big Island härifrån sett. Vägen dit körde vi över ett berg, det var uppför väldigt länge och till slut var vi uppe bland molnen och körde bil. Nog för att molnen stod ganska lågt, men det var ändå en rätt härlig känsla. Temperaturen sjönk från varma 83 farenheit nere i Kailua-Kona till kyligare 58 farenheit uppe på toppen.

Det var väldigt fascinerande att se hur landskapet och omgivningen snabbt förändrades under resans gång. Från torrt och fyllt med stelnad lava nere i Kailua-Kona, till grönt, fuktigt och väldigt frodigt på andra sidan berget i Hilo.

 

När vi kom fram till Hilo var det dags för ett lite toastopp, som utvecklades till ett brunchstopp. Vi hittade en äkta, amerikansk diner som serverade frukost/brunch på ett alldeles fantastiskt sätt. Vi åkte därifrån både proppmätta och nöjda, laddade inför dagens upplevelser.

Ett par mil norr om Hilo låg en botanisk trädgård, som vi planerat ett besök i. Och tur var det, det visade sig vara en fantastisk plats! Ett stort område som två entusiastiska Hawaii-bor förvandlat till den vackraste trädgård/regnskog jag kan tänka mig. Med vattenfall, orchidèer, papegojor, cannonball trees, riktiga regnskogsträd och väldigt mycket mer var detta en upplevelse jag kommer minnas.

image13-e1381051131850.jpgimage11-e1381051034967.jpgimage12-e1381051092162.jpg

image9-e1381050828787.jpg

Med denna utflyktsdag i bagaget är jag nu laddad för en sista lång träningsdag innan raceday. Imorgon väntar cykel, följt av lång löpning och lite simning. Sen inviger jag raceweek med ett besök i Ironman-store!

Öpnna i nytt fönster