Att få fart på benen

Att hitta någon liten fart i benen är det som motiverar mig mest just nu. I Växjö tappade jag väldigt mycket tid på löpningen och det kändes allt annat är spänstigt, lätt och effektivt att springa. Det är dock inte helt lätt att bli en bättre löpare, eller egentligen är det hur lätt som helst, spring! Spana in hur Isabellah Andersson tränar, inga konstigheter där men en jäkla massa löpning. För egen del vore det inte speciellt smart att dundra på med för många km just nu, ökningen måste ske i lagom takt samtidigt som det är ont om tid till SM i Motala så lite får jag chansa. En sådan chansning var att byta gårdagens löppass mot en tävling.

På morgonen körde jag 4x4min med 3 min vila på tempohojen, det gick väldigt segt, troligen på grund av torsdagens 16 mil med avslutande 2x20min (skulle ha varit 3×20 men jag hade ingen energi kvar att klämma ut för den sista intervallen). Väl hemma efter 4:orna såg jag ett meddelande från min kompis Johan som skulle springa Eksjö stadslopp på kvällen, “jag hänger på!” var första tanken och så blev det.

Ner till Eksjö, trästaden, där speakern stod uppepå byggnadsställningen som utgjorde målportal. Han hade visserligen en mikrofon men i övrigt var det total avsaknad av teknik. Det blir liksom en mer genuin och härlig stämning när speakern står med kikare och spanar ner över upploppet som går mellan de låga trähusen i centrala Eksjö. Han bläddrade bland sina papper och drack sitt kaffe, underbart!

Starten för loppet gick över ett gräsfält och vidare på en cykelbana ut mot vägen upp till målet som passerades första gången efter 1km, första km gick på 3.25, lite för fort såklart men det är ju alltid rusning i de här loppen. Kilometertiderna stabiliserade sig runt 3.30, betydligt snabbare än vad jag trodde att jag var kapabel till i dagsläget, 5km passerades efter 17.40 och i mål blev sluttiden 35.55. Kollade i träningsdagboken och det här var den 10:e milen löpning i år.

Avslutningsvis; Stort lycka till alla Sthlm Marathon-löpare! Njut av dagen och folkfesten!

 

Öpnna i nytt fönster