Farleden och semester

Efter SM har jag haft en lugnare period. Det var bestämt redan innan att jag inte skulle satsa mot SM på medeldistans, inte heller någon Ironman denna sommar eftersom min löpning är alldeles för svag för det just nu. Jag hade kanske tagit mig igenom men inte på det sättet jag vill. Fokus ligger istället på att nu långsamt bygga upp löpningen igen och komma tillbaka starkare än någonsin. Ett första test blir Sala Silverman i slutet av augusti. Fram tills dess jobbar jag alltså på med löpningen kombinerat med semester tillsammans med familjen. Det blir inte mycket sim eller cykel alltså, men några små lokala race har jag lyckats klämma in, för OJ vad kul det är att tävla!

Den här helgen körde jag Gammalkils minitriathlon (typ 1/10 av Iroman) med förhoppningen att kunna slå Gabriel Sandörs banrekord, men det gick inte. Han är fortfarande 14sek snabbare än vad jag är, och hade han varit med i år hade han säkert förbättrat det ytterligare (rekordet är från 2013).

I söndags gick regionens första swimrun-lopp, ett självklart val i semesterfirandet =) Farleden heter och det hela utspelade sig i Arkösunds skärgård. Banan var rätt så tuff med mycket terränglöpning, alldeles för stökigt för en triathlet som är van vid asfalt. Jag fick nöja mig med andraplatsen efter Norrköpings Richard Nilsson som med ett supersmart Swimrun-knep tog förstaplatsen med 30sek marginal. Det kan låta som en rätt så liten segermarginal men jag kände aldrig riktigt att jag var nära att ta honom. Grattis Richard!

Nu väntar ytterligare turer till stugan, kanske något OW-pass men framför allt mer löpning. Bara kaffet är uppdrucket blir det långpass. Man borde väl springa så tidigt som möjligt på dagen men när lilla sonen envisas med att sova extremt dåligt i värmen får man ta dagen lite som den kommer.

Må gott!

Fredrik

Sk%C3%A4rmavbild-2014-07-29-kl.-08.20.31.png

Segrarna i Gammalkil

farleden3.png

Sista metrarna av Farleden

Öpnna i nytt fönster