Historien om säsongen 2014

Det blev en rätt så annorlunda säsong för mig detta år. En säsong som jag är strålande nöjd med givet de skadeproblem jag drogs med hela våren.

0699_039943-680x1024.jpg

Målgång på Mallis

Det hela början faktiskt i mellandagarna när jag fick ont i hälsena/häl under ett långpass mellan julborden. Det onda försvann inte och ni som följer min blogg fick läsa en del nedstämda beskrivningar över läget hela vägen fram till maj månad då skadan helt plötsligt beslutade sig för att ge upp och låta mig springa igen. Så där stod jag på väg mot säsongspremiär på Mallorca utan mer än enstaka km löp på 5 månader och skulle då ta mig an en Ironman 70.3. Det gick klart över förväntan, jag lyckades nästan hålla mig springandes hela vägen och blev till slut 26:a i tävlingen, bästa svensk men rejält distanserad av världseliten med min 1.30-halvmara. För mig var det som en seger men 1.30 räcker inte långt i de sammanhangen.

V%C3%A4xj%C3%B6_annie.jpg

Kyliga segrare i Växjö triathlon.

Nu kunde jag ju träna och nästa race blev Växjö triathlon på olympisk distans. En fin tävling som jag lyckades vinna för andra året i rad. Efter det var humöret bättre och bättre och det såg ut som att jag ändå kanske skulle kunna komma till start i säsongens stora A-tävling; Långdistans-SM i Motala. Det har sagts att man för att få en plats i elitklass (landslag) ska köra Motala och prestera där, vet inte hur det egentligen kommer att bli med uttagningar men jag har ända sedan det blev officiellt att Sverige och Motala ska stå som värd för VM 2015 haft målet att få tävla där i elitklass.

Som uppladdning inför SM körde jag några mindre race, bland annat Kilsbergen Triathlon där jag blev tvåa efter vår nya superstar Patrik Nilsson. Väl framme vid SM hade jag en riktigt bra dag i kylan och regnet. Läs gärna Race-reporten ifall ni vill fördjupa er i det. Det var en oerhört mäktig känsla att ta en SM-medalj, något jag inte hade förväntat mig med tanke på den struliga försäsongen. Vissa triathleter har ju högar av SM-tecken men för mig var detta något alldeles speciellt.

Efter SM tog jag en lite lugnare period och spenderade mer tid med familjen. Fortsatte dock att springa för att försöka höja min löpning ett snäpp. Jag körde ett swimrun-lopp i Östergötlands skärgård där jag inte lyckades få med mig segern hem men ändå hade en väldigt kul dag bland kobbar och öar. Fick även till några lokala minitriathlon innan säsongen avslutades med en 3:e-plats på Sala Silverman.

Resultatmässigt är jag väldigt nöjd med säsongen men det som känns extra bra är att jag är skadefri och i dagsläget en bättre löpare, simmare och cyklist än nån gång tidigare i min karriär. Jag ser väldigt mycket fram emot att jobba stenhårt denna vinter och försöka få till ett 2015 som toppar detta år resultat- och upplevelsemässigt. Triathlon handlar ju mycket om upplevelser och jag ser verkligen fram emot vad 2015 för med sig.

Avslutningsvis vill jag tacka mina sponsorer som hjälpt mig under året!

IMG_2849-967x1024.jpg

Trek/Västra cykelaffären för triathlon-Sveriges snyggaste (?) och snabbaste cykel. (finns nu till salu hos Västra Cykelaffären för den som intresserad)

 

campushallen.jpgCampushallen för lyxen att ha en så komplett anläggning för all form av träning!

7318480035256_sportamore_005_jpg_439x356_crop-smart_upscale_q85.jpgCraft Eyewear för perfekta glasögon i såväl snöslask som solsken.

Compressport.jpg

Compressport som jag egentligen bara börjat samarbeta med men som har riktigt bra produkter för träning, tävling och återhämtning.

 

nocout_logo_official_white.jpg

Och givetvis min klubb IK NocOut.se och min familj som stöttar på många sätt. Tack ska ni ha!

 

Motala-pallen.jpg

 

Öpnna i nytt fönster