Kilsbergen Triathlon race report + lite annat

Den banan är riktigt tuff! Man hinner glömma det på några år men det var härligt att återse Ånnaboda-backen, kanske inte lika härligt med megabacken på löpvarvet men men, lika för alla.

Simningen gick ok fram till första boj, Fredrik Haglund drog med Patrik Nilsson och mig på släp, tyckte det var rätt behagligt men efter första bojrundningen började Patrik att ta i och vips var det molekyler av vår lilla klunga. Upp ur vattnet var Patrik 1.15 före mig och Fredrik Haglund.

Ut på cykeln  går det neeeerfööööör hela vägen till vändpunkten, hade 49km/h i snitt de första 11km, sen började jobbet att tugga sig tillbaka upp för varv 2. Såg att jag körde ungefär jämnt med Patrik så motivationen var väl inte på topp, han springer ifrån mig alla dagar i veckan så jag fick rikta in mig på att behålla andraplatsen. Löpningen var på gränsen till misär, håll och elände hela vägen runt, tror knappt jag tog ett enda riktigt löpsteg. Hur som helst höll det och jag kunde gå i mål som tvåa ungefär en industrisemester efter Putte Patron. Kul tävling och mycket bra arr av Örebro AIK!

På hemmaplan har träningen rullat på, har även hunnit med tröskel- och maxtest hos Fredrik Wandus på Idrottslabbet Linköping. Riktigt bra resultat, klart bättre än i höstas trots att jag inte sprungit många mil i år. Gjorde även en HB-mätning som visade 160. Känns bra!

Igår gick NocOut:s sprint-KM av stapeln, en härlig kväll med ca 60(!) pers till start. Jag lyckades bli klubbmästare och dessutom riktigt trött på en endaste timmes jobb, det var det sista i överfart innan SM. En vecka kvar nu!
/Fredrik

kilsbergen.jpg

Team Trek Pride på plats. Foto Johan Hellström

Öpnna i nytt fönster