Ironman Kalmar

DSC7656.jpg DSC7963.jpg

 

 

Racerapport
Då var det dags för dags för det ultimata testet..första Ironman.

Hade som sagt lovat mig själv att inte har några krav just för att det var första gången, förberedelserna var inte optimala men jag kände mig hyfsat lugn & stark inför loppet.

 

 

Simningen:
DSC7752.jpg

Det var rätt tyst och fokuserat tidigt på morgonen då starten gick vid 07:00, folk ville förmodligen bara komma igång. Nationalsången sjöngs och tuuut!! Så var vi igång.
Vindstilla, en dimmig morgon ute i havet, vi kunde förvänta oss något mellan 16-18 grader.

Det här var momentet jag var väldigt skraj för eftersom jag verkligen älskar att simma MEN jag simmar väldigt lite och har inte riktigt blivit bekväm i öppet vatten än.
Startade lugnt och navigerade mig genom att köra en del ”följa John” leken tills när jag inte såg bojarna.
Grupperna av människor var väldigt framåtfokuserade vilken man kan förstå och såg bara en längs med vägen som behövde hjälp av båtarna.  Efter ha varit ute i vattnet och passerat ett x antal bojar så kunde man skymta ”Kalmartavlan” i dimman, det var riktigt häftigt, och då visste man att det var inte långt kvar.

DSC7925.jpg

Cykel:

Väldigt lättad, glad och pigg att komma upp ur vattnet och tog lite för gott om tid på mig när jag skulle byta om till cykeldelen då jag packade på mig all energi som skulle med på den lilla 18 mils resan.
Tog de lugnt ut ur Kalmar och passade på att lyssna på alla som hejade längs med vägen.
Högst uppe på Ölands bron hade jag bestämt mig att nu skall jag börja cykla här börjar cykelloppet, känner mig taggad och skall trycka upp till höga klingan/växeln fram, då händer det som VERKLIGEN inte får hända…det händer INGETING.. växeln hoppar inte upp.
För dig som inte vet vad detta innebär så kan man säga som så här: Testa att köra 80Km/h på 2:ans växel med bilen så får se hur varvantalet bara spinner… energiförbrukningen/ pulsen var också något som de närmst kommande timmarna skulle få slitas på, för att inte tala om hur man skulle börja må tills det var dags för löpningen.
Det var 1000 tals tankar som gick i mitt huvud men jag stannade efter 1 mil, försökte med våld lösa växlarna men icke sa nicke. Anledningen felet var att jag inte hade laddat batteriet på växlarna så skyll mig själv! frownie.png

Det fanns bara en sak i mitt huvud, att ta mig framåt, för att bryta om du har skadat dig är ett giltigt skäl men och inte för detta..

Till slut blev det bara roligt/löjligt i mitt huvud att köra på de lätta växlarna hastigheten flöt ändå på och all energi från Umara hjälpte mig att hålla balansen och fick aldrig riktigt någon energidipp.

När jag närmade mig de 7 sista milen och kom över till Kalmar igen så la batteriet av helt och hållet även på bakväxeln också, nu var det bara att trampa på och veta om att de snart kommer ett nytt moment.

DSC7870.jpg

Löpning:

Kände mig rent muskulärt lätt i kroppen men pulsen var en aning högre än vad jag hade velat och konsekvenserna av det märktes redan efter 3 km då tempot började bli långsammare och exakt varenda fotisättning kändes i vadmusklerna, dock bara enbart muskulärt smärta så de var ju inget farligt utan bara veva på.

Vi hade en varvbana på ca 16km för att springa igenom de 42.2 km som skulle betas av innan destinationen skulle vara nådd!

Allt i min kropp var segt men det var bara att på något sätt ”springa” ändå för hur konstigt det än må vara så fanns det en glädje där hela tiden, just pga. mitt mål var klart och tydligt nedskrivet på ett papper 8 Mars 2016:DSC8071.jpg

”Klarar jag IM Kalmar oavsett resultat tar jag det som att jag gjort något otroligt stort på väldigt kort förberedelse”

Vill rikta ett stort tack till det publikstödet längs med Kalmar, Öland samt mina nära å kära som fanns med där ute hela vägen.
Sammanfattningsvis

  • Ett stort kraft och mentalt prov
  • Folkfest utan dess like så som deltagare & publik
  • Uppmuntrandet av varandra att så många kan åstadkomma så mycket, både fysiskt och psykiskt
  • Man mår bra av detta hur konstigt det än låter
  • Anything is possible. Ironman

 

1_m-100732856-DIGITAL_HIGHRES-1327_064998-3267741.jpg

Öpnna i nytt fönster