Drömmer om Playitas

Nedräkningen har börjat, om en mindre än en vecka bär det iväg till Playitas på Fuerteventura! En vecka med semester med familjen och förhoppningsvis riktigt bra träning. Förutom att familjen är med och vi alla får njuta av en d-vitamininjektion, så är även andra Mantra Sportare där, några med barnen med oxå. Det är som gjort för sällskap på träningen och härligt umgänge med de andra. Ska också bli kul att komma dit igen och få visa familjen stället som jag var på i våras när jag var med som ledare på Klassikerveckan. Denna gång har Jenni och Fredrik ihop med Annie haft den själva, och Jenni och Fredrik har dessutom slagit till på en extravecka med ett läger med Katarina Woxnerud, en mycket duktig naprapat! De har skräddarsytt och individanpassat träningsprogram åt de deltagare som följde med på det lägret.

Veckan som gått har inneburit en hel del planerande o knåpande med att få ihop en grundstomme med pass som funkar med familjen o kompisar. Eller egentligen har jag ju mitt träningsschema från Magnus och så har resten fått anpassa sig till mig :-)

Har just kört 3 lite hårdare dagar för att nu lätta upp lite inför plajjan. Bland annat har jag kört ett jobbigt och för mig låååångt simpass. Nästan 3000m och lite test av olika farter. Nyttigt å testa men svårt att hålla reda på tider samtidigt som man ska komma ihåg starttider, teknik och andning.. Har aldrig testat 100m förut men på 50m kunde jag jämföra med tidigare tid. 2sek bättre än för några veckor sedan o jag landade på 38″. Får jag bara till en voltvändning så kanske jag kan kapa mer. Kul att köra lite test sådär, så kan jag jämföra med senare.

Nåt annat jag kan jämföra mig på är på testcykeln, men det är inte lika muntert. Försöker ligga ca 20 slag snabbare i kadens och än så länge så påverkar det tekniken och att jag tappar kraft. Trampar alltså sämre watt jämfört med för ett år sedan. Men i gengäld ska sägas att jag är fräschare i benen efter ett pass, och jag får verkligen träna hjärtat på ett bättre sätt. Ser fram emot nästa säsong och hoppas kunna vara snäppet vassare då!

Men, åter tillbaka till Playitas. Det ska vara hyfsat varmt där nu, efter en massa vind och regn, så vi håller tummarna för en en solig vecka. Här hemma eldas det för fullt i kaminen för att förbereda oss på värmen :-) Som titeln på inlägget antyder så drömmer jag mig bort lite då och då till kommande semester, men jag har även drömt om Playitas bokstavligt talat. Den drömmen vill jag undvika igen. 3 timmar innan avgång började vi packa resväskorna och vi sprang huller om buller för att ta fram undanplockade sommarkläder och kolla om minstingens sandaler fortfarande passade på fötterna. 1 timme innan avgång var vi fortfarande hemma och letade efter passen…. Sjukt stressigt! Nu är passen på sin plats, och kläderna framplockade och skorna utprovade. Fanns väl någon mening med att drömma den drömmen. Nu hoppas jag bara att vi 1 timme innan avfärd kommer vara på plats på arlanda, helst mumsandes på en god frukost!

Håll tummarna för att drömmen inte slår in!

image11.jpg?w=300&h=259

Denna bild togs i våras, första gången jag var på Playitas.
Från vänster: Annie Thorén, Fredrik Swahn, Jenni Nilsson, jag och Fredrik Carlén.


1627 b.gif?host=mittbasta.wordpress.com&blog=48711587&post=1627&subd=mittbasta&ref=&feed=1

Öpnna i nytt fönster