Lillsjöodjuret

Så har en första vecka gått efter semestern och vardagsrutinerna har ännu inte riktigt satt sig. Framförallt har veckan inneburit en enorm trötthet, det tar på krafterna att i 32gradig värme använda hjärnan till annat än att välja smaken på glass!

Jag har också känt att jag behöver ombyte i träningen, att få köra lite på känn och vara i stunden. Det har resulterat i lite nedslag i bassängen, med en to-do-lapp med konstiga termer om ss, spion, f3 osv. På cykelfronten har jag fått testa lite nytt oxå! Jag stiftade bekantskap med S1, som för er som inte vet, är en runda runt sturemonumentet där det är perfekt å öva kurvteknik, backe osv. Jag, Jenni, Vickan och Daniel teamade upp i veckan och körde hårda varv varvat med lugna varv. Varje varv landade nånstans runt 3:30-4minuter så det blev riktgt korta och hårda intervaller. Ett par ggr tidigare har jag touchat den pulsen på cykeln och då var det 4or på monarken som stod på schemat. Vill minnas dock att på monarken var det mest tröttheten i benen som kändes. Nu kämpade jag på med högre kadens än vanligt och benen höll sig oväntat fräscha. Värre är det med viljan, är inte alls där mentalt för att ta ut mig så pass att jag måste slänga mig i gräset och bara överleva som en i teamet gjorde!

Sommaren har känts seg vad det gäller cyklingen, som att benen är trötta och att det står helt still i utvecklingen. Har fått lite tips och tankar kring att det kan ha att göra med min förkärlek för låg kadens. Att jag trampar långsamt, håller pulsen nere, men däremot får benen slita en hel del. Kan förklara varför mina distanspass under sommaren visar på så låg snittpuls. Nu ska jag försöka ta mig upp i rätt zon för att få bättre effekt på hjärtat, och det verkar enklare om jag håller högre kadens. Blir spännande å se om benen kommer kännas något piggare på det. Dagens intervaller kändes eg bra i benen, men fortfarande är det huvudet som säger NEJ när jag försöker pressa på. Jag är helt enkelt inget sugen på att ta ut mig (men vem är det mitt under ett pass egentligen?!)

Löpvilan fortsätter och det börjar äntligen bli några dagar nu som jag går smärtfri. Börjar således bli sugen på att testa nåt litet 5x1minut för att se vad som händer. Men jag håller på det ett tag till, klok som jag är.

Maken är den som står för löpandet just nu och är den som var först att testa en ny produkt som x-kross är återförsäljare för. Första utlåtandet om FlipBelt var positivt och han hade gärna testat den på senaste swimrun han körde. Idag hade han gel och en liten vtn-flaska i den. För min egen del blir det nog fånen med musik i öronen och äntligen en säker plats för nyckeln istället för fastknuten i skosnöret:-) Blir kul å testa och utvärdera.

image6.jpg?w=225&h=300

Flipbelt

Apropå löpning o löpvila så lockar fortfarande Knivsta triathlon som går om 2v. Inget i världen kan skapa nån löpform för mig, så jag fortsätter vila. Men jag har någonstans i bakhuvudet att det skulle va kul å köra.. Dryga 4km ska jag väl klara på pin kiv. Och foten vet jag kommer hålla för det där och då, men däremot anar jag att jag skulle få sota för det efteråt-precis som det har varit hittills under våren.

Avslutar med en bild från dagen. Jag och ett par kompisar passade på att simma ute medan resten av familjen badade. Blev en del riktiga simbilder tagna oxå men denna symboliserar ganska bra hur jag känner mig när jag spökar ut mig i våtdräkt och tillbehör. I den lilla sjön vi var idag var det jag som var sjöodjuret.
image5.jpg?w=216&h=300


1593 b.gif?host=mittbasta.wordpress.com&blog=48711587&post=1593&subd=mittbasta&ref=&feed=1

Öpnna i nytt fönster