Gå på diet

Jag kommer nu för andra gången i mitt liv gå på diet. Första gången jag gjorde det var några veckor under sommaren 2011, då var det LCHF som gällde. Jag märkte dock ganska snart att jag inte fick ut det jag ville på mina träningar med denna diet, därför la jag ner den.

Då gjorde jag det för att komma i form. Denna gång gör jag det för ett helt annat syfte, jag har inga problem med att pendla upp och ner i vikt hur jag vill samtidigt som jag äter vad jag vill. Denna gång gör jag det för att se om den verkligen fungerar. Jag har läst om den en hel del nu och tycker den låter riktigt intressant. Jag förstår syftet med den och även vad som händer i kroppen. Rent teoretiskt ska den fungera men jag vill testa den i praktiken innan jag rekommenderar den till kunder och anhöriga, nu vet jag också att alla dieter inte passar alla människor men ändå. Jag tror också att det är en diet som de flesta med enkelhet kan följa utan att det blir en psykisk belastning.

Jag passar på att göra detta nu under säsongsvila då jag inte tror att denna diet passar in i elitidrottsmiljön. I och med att det inte handlar om att svälta sig själv så kommer den inte heller att påverka min återhämtning inför försäsongen. Dieten handlar snarare om det motsatta, frosseri. Det som gör den extra intressant är att den inte fokuserar på kaloriunderskott, i stället handlar det om att maximera sin fettförbränning. Trots att fysisk aktivitet inte är ett måste så kommer jag i kombination med dieten att motionera som en vanlig Svensson ca 5-7h i veckan. Jag kommer att köra den i 4 veckor samtidigt som jag då och då publicerar eventuella förändringar här på bloggen. Jag kommer både väga och mäta mig på olika ställen för att få feedback. Jag har nu en vecka innan försökt att äta upp mig lite för att få lite mer att bli av med.

Även att den i teorin bör fungera så ställer jag mig som vanligt kritisk till saker jag inte har bevisat, det utlovas nämligen ganska stora kroppsliga förändringar redan efter 2 veckor.

Hur som helst ska det bli riktigt spännande och jag älskar att testa nya saker, tar man inte reda på saker får man inget veta icon_smile.gif

På återhörande.

Öpnna i nytt fönster