Race report – Sala Silverman

Jag och Stefhan lämnade Falun ca 06.00 för att ta oss till Sala och Sala silverman (1/2 IM). Jag kom dit med inställningen att inte riskera något, ta mig igenom med bra känsla hela vägen. Givetvis gör jag alltid mitt bästa för att placera mig så högt som möjligt men idag ville jag verkligen inte tävla hårdare än vad jag tål.

Som vanligt var det lite småfix och mingel i växlingsområdet innan start.

Dags för lite insim och start. Något som andra svenska tävlingar borde ta efter är lineup någon minut innan start där speakern presenterar ca 5-6st i dam respektive herrklass som kan tänkas vara med i toppen, vi fick då gå fram några meter i vattnet och fick några sekunder i rampljuset hehe. Simningen var på en 2-varvsbana i lugnt och stilla vatten. Starten gick och blev behaglig, inte alls trångt. Jag hittade snabbt fötter som jag sedan höll hela simningen. Jag hade bra känsla hela vägen och tappade som vanligt badmössan.

T1 gick precis som planerat. Just växlingar är något jag i år har blivit bättre på.

Cyklingen var på en 3-varvsbana (3x29km) där en tredjedel vad på ganska dålig asfalt så där fick man vara lite extra vaksam för bulor och potthål. Inledningsvis plockade jag någon placering men hamnade sedan i ingenmansland till jag blev infångad av en grupp på tre cyklister, jag hängde på dem de sista ca 35km. Även att min cykling fortfarande känns aningen katastrof mot vad den har varit så kändes det ändå ok.

T2 gick även den som planerat.

Ut på löpningen som 6:a tror jag. Försökte som vanligt inleda lugnt och avslappnat för att hitta rytm och andning. Löpningen var 3x7km och gick till 90% på motionsspår i skogen, riktigt fin löpbana. Jag behöll min positiva känsla löpningen igenom och sprang med något negativa splittar.

I mål kom jag som 4:a. Även att Ironman Kalmar fortfarande satt kvar lite i benen så fick jag ut det som fanns kvar i min kropp för den här säsongen vilket känns riktigt skönt. Jag inser nu i skrivande stund också att jag putsade till mitt klubbrekord från Vansbro triathlon 2012. Det är också riktigt roligt att se att vart man än åker för att tävla finns det NocOut:are på plats som stöd.

Här nedan ser ni lite splittider från tävlingen.

Tiderna presenteras i ordningen:

Totaltid, Simning, T1, Cykel, T2, Löptid, Löpvarv 1, Löpvarv 2, Löpvarv 3.

Sala-silverman.jpg

 

Som pris för min 4:e plats fick jag inte bara den fina 10-års jubileumsmedaljen, jag fick också en fin grillpanna i gjutjärn.

20130824_140543.jpg

20130824_164436.jpg

Tack för en riktigt trevlig tävling, jag kommer gärna åter!

Nu blir det vila och spontanträning en tid framöver tills kroppen är redo för att påbörja grundträningen inför 2014års säsong.

Öpnna i nytt fönster