Rapport från Tällberg

Just nu ligger jag på rummet och väntar på att frukosten ska öppna.
Tänkte kort dela med mig om hur lägret varit så här långt.

I fredags kom vi hit runt 14.30, då var det bara att packa in på hotellrummet och börja göra sig iordning för start i Tällberg triathlon. Varmt var det och jag höll mig i skuggan så mycket jag kunde.
Det blev en stökig start med många tjuvknep. Precis i början var det något pucko som tog tag i min fot och drog mig bakot någon meter, därmed var förstaklungan tappad. Simningen gick inte skitbra men mot slutet kunde jag hitta ett bra driv.
Upp ur vattnet och in i växlingsområdet, eftersom cyklingen genast började med en lång stigning valde jag att ta på cykelskorna inne i växlingsområdet. Skulle jag börja rulla för att knäppa på dem i farten hade jag nog stannat i backen. Backen var ca 1,5km lång och på toppen tyckte jag att framhjulet började svampa lite, kollade ner men tyckte det såg bra ut och fortsatte. Efter ytterligare 500m kom en skarp vänstersväng, då hann jag knappt börja svänga innan framhjulet gled iväg och jag flög i backen.  Jag hade som tidigare anat fått punka någonstans i backen upp och när jag kom till kurvan hade så pass mycket luft läckt ut att greppet var lika med noll. Jag reste mig upp för att fortsätta men insåg ganska snart att det var punka så det fick bli att traska till startområdet. Höften fick sig som vanligt en rejäl smäll plus lite skrapsår men inget värre.
Så slutade fredagens träning, dagen avslutades med en god hamburgare på restaurangen.

Lördagen började med frukost tätt följt av 1,5h simning. Därefter blev det en snabb lunch på hotellet innan det var dags att börja ladda för 3h löpning. Vi värmde då upp i strax över timmen innan Tällberg halvmara och sedan fortsatte jag en kortis efteråt för att få ihop 3h. Dagen till ära var det riktigt varmt,  det snackades om 32grader men där tror jag att de överdrev lite. Höften var rejält stel de första 2h vilket blev begränsningen idag. Det var den som fick bestämma hur snabbt jag fick springa. Det hela var tänkt som ett distanspass men jag hade gärna sett att jag hade kunnat trycka på mot slutet men varje gång jag försökte ta ut steget ökade smärtan i höften så jag lät helt enkelt bli. Passet blev med andra ord en ganska behaglig resa i värmen.

På kvällen var det grillbuffé på hotellet, mycket bra mat med rabarberpaj till efterrätt.

Idag ska det cyklas 20mil, vi ska upp en sväng i Hälsingland till Edsbyn å kolla läget. Förhoppningsvis är jag hemma runt 16.00 i lägenheten, förhoppningsvis också med trötta ben. Då blir det distanskoma hela kvällen lång.

Öpnna i nytt fönster