Att välja

.pollak.jpg?w=584..glädje! Så heter boken jag läst den här veckan. En bok som skrevs av Kay Pollak redan 2007. Det är en bok om personlig utveckling och kan användas som en liten arbetsbok för oss som vill  mot ett liv som innehåller mer glädje än rädsla.

Kontentan av budskapet i boken är att vi själva väljer hur vi vill förhålla oss till livets påfrestningar och till varandra. Varför slösar vi av vår energi på att vara arga på saker som vi inte kan ändra? Varför föraktar vi andra människor? Vad händer om vi vågar vända vår blick inåt , mot oss själva och våra rädslor, istället? Jag ska i alla fall våga se och välja glädjen oftare framöver!

Kanske har många av er läst boken för flera år sedan. Jag har dessvärre inte gjort det förrän nu. Jag önskar att jag hade läst många fler böcker inom ämnet långt tidigare i mitt liv. Men bättre sent än aldrig?! :) (Tack Carina för tipset!)

För övrigt har jag haft en härlig vecka där jag känner mig nästan intill så frisk som man kan göra! Underbart! Om bara några få dagar är det ett år sedan jag fick min cancerdiagnos. Det tog ett år, ganska precis, att återkomma i balans, både fysiskt och mentalt. Men det skriver jag mer om på 1-årsdagen.

bild-2014-09-19-kl-16-46.jpg?w=300&h=200

Nytt i höstgarderoben för en triathlet!

När jag cyklade hem från jobbet i eftermiddag svängde jag förbi Konsum och hämtade ut ett efterlängtat paket. Det innehöll fyra (!) jättefina baddräkter.  Jag blev helt enkelt tvungen att sticka bort till simhallen och provsimma i en av dem.

Tänk att några glansiga små tygbitar kan skänka så mycket glädje! Det kändes till och med som att jag simmade lite bättre än innan! =)

I morgon ska jag, efter över ett års uppehåll, åter prova att träna lördagsintervaller med Götas långdistansare! Lite läskigt, väldigt nyttigt och superkul!

Natti, natti! :*

 

 

 


5351 b.gif?host=kathrinmortel.wordpress.com&blog=41095573&post=5351&subd=kathrinmortel&ref=&feed=1

Öpnna i nytt fönster