Sim, sim, salabim

tyr.jpg?w=300&h=300

Do it…again and again!

…ett sving med en trollstav och vips så simmar jag som en fisk kallad Mört..el!  Det vore en högt rankad önskan om jag någon gång träffade Alladin.

Men icke, ingen Alladin dyker upp ur böljorna och nej, det skedde inga mirakel i bassängen idag heller. Men jag ger inte upp, jag gnetar på. Det finns nog inga snabba genvägar?

Sambandet mellan träning och utveckling är som tur är starkt. Dock finns det några värdefulla hjälpmedel att ta till för att påskynda utvecklingen något lite grann. Ett sådant hjälpmedel är en videokamera som kan filma under vatten. :)

Att få se sig själv på film när man exempelvis simmar eller springer kan nästan göra mirakel. Ofta är den upplevda bilden av hur man rör sig i vattnet ganska vitt skild ifrån hur det ser ut i verkligheten. I alla fall var det så för mig första gången jag såg mig på film när jag simmade. Jag blev jätteledsen. Nu blir jag inte lika ledsen längre, men det kan se bättre ut. Särskilt när man ser sig direkt ovanifrån. Oj, så långsamt det går.

Tillbaka till videokameran och filmning som pedagogiskt hjälpmedel. En framgångsrik golftränare sa till mig en gång att det i särklass mest effektiva han gjorde för barnens utveckling var att filma dem när de exemeplvis svingade. Sedan lät dem själva analysera materialet. Barnen rättade till sina fel utan att tränaren behövde säga så mycket.

Jag kan bara hålla med, jag har sett flera som tagit stora kliv framåt teknikmässigt sista tiden och jag tror att filmkameran är en faktor som påverkat i positiv riktning.

Här kommer några filmsekvenser från dagens simpass. Jag tar gärna emot era tips på vad jag kan förbättra på när ni ser mig guppa förbi.

De andra två är mina klubbkamrater Daniel & Erica. De vill säkert också ha tips. :)


5512 b.gif?host=kathrinmortel.wordpress.com&blog=41095573&post=5512&subd=kathrinmortel&ref=&feed=1

Öpnna i nytt fönster