Sugmärken

img_9018.jpg?w=225&h=300

Kathrins onda rygg lite mjukare efter koppmassage

…efter massage kan ju låta som det varit en ganska intim stund mellan mig och massören. Det stämmer, men kanske inte den typen av intimitet som vi associerar ”vanliga” sugmärken till.

massagekoppar.jpg?w=300&h=300Detta är sugmärken efter gummikoppar som fästes på min hud med hjälp av undertryck (vakuum). Undertrycket som bildas påverkar bindväven i hud och muskler, vilket främjar blodcirkulationen och väcker huden till liv. På detta sätt kan man alltså få bort celluliter, att lösa upp muskelknutar och massera inflammerade leder och vävnader. Kopparna kan föras fram och tillbaka över huden eller sitta stilla. När jag fick mina sugmärken var det där de satt stilla.

Någonstans kan man finna att ”koppning” också kan förbättra sömn, mjuka upp kroppen, stimulera viss hormonproduktion, öka blodcirkulationen och rensa kroppen från gifter.

Faktum är att jag, efter en veckas totalt sömnkaos p.g.a ischias, sov som en prinsessa natten efter att jag varit hos Lotti på massage. Så kanske stämmer det att koppning och massage kan förbättra sömnen?

Tyvärr kom mina ryggsmärtor tillbaka igår och den gångna natten var inte lika njutbar som den dessförinnan. För dig som inte behövt prova min typ av ryggont så kan jag upplysa om att natten är värst. Dels så är det i horisontalt läge som nerven verkar komma extra i kläm och dels så går nervsmärtor igenom ”allt” och väcker dig ur din sömn varje gång du rör dig. Aj! :/

Jag har plötsligt fått ett stort fokus på att göra allt som kan tänkas förbättra min situation. Stötvågsterapeut, TNS, massage, stretch, yoga, bålträning..och äntligen fick jag en tid hos sjukgymnasten.

Efter anamnes och undersökning fick jag rekomendationer av Tomas om att inte träna annat än mina subtila knipmuskler under en period. Att låta det yttre skalet vila och öva upp signaler och styrka i den inre. Förenklat så sa han att jag är ”stark på utsidan men är svag inuti”.

När han berättade att jag borde slå av på hård träning en period slog istället hela min hjärna på rött varningsljus och låtsades som den inte hörde vad som just blivit sagt i rummet. Inte träna??? Nästa sekund började samma hjärna kalkylera kring vilka sätt som vi (hjärnan och jag) skulle kunna träna utan att Tomas skulle märka det. Nästa tanke som kom sa att vi istället skulle gå till en annan sjukgymnast, en som skulle säga att vi skulle träna mera bål och som skulle ge en snabb spruta mot det onda.

Tomas, som kanske känner min sort, såg nog vad jag tänkte och flikade snabbt in att jag förstås väljer själv vad jag vill göra men att jag inte behövde slösa med vår gemensamma tid om jag ändå inte tänkte följa hans råd.

Tid är inget man slösar med, varesig min egen eller andras, så nu ligger jag lydigt här på yogamattan ikväll och tränar på att knipa subtilt istället för att springa intervaller i Våxnäshallen!

Vad gör du i kväll, tränar yttre eller inre system? :)


5584 b.gif?host=kathrinmortel.wordpress.com&blog=41095573&post=5584&subd=kathrinmortel&ref=&feed=1

Öpnna i nytt fönster