Amphiman

Lac de l’Eau d’Heures, Belgien. 10 Maj 2015

Sparkade igång swimrunsäsongen med Amphiman, en nystartad swimruntävling som bjöd på 34km härlig mix av grusväg, asfalt, stig och en hel del obanad bushwacking. Simsträckorna (4400m) gick genom flertalet olika sjöar med varierande temperaturer mellan 9-12grader.

image.jpg

Jag och Daniel åkte ner en dag innan race och rekade banan, konstaterade att det var jävligt kallt i vattnet- Perfekt! För det var det vi ville träna på inför Utö swimrun. Visste inte riktigt vad vi skulle möta för motstånd så vi laddade för ett tufft race.

De första två kilometrarna efter starten gick bakom farthållare, när han vek av gick vi upp i racepace och ingen hängde på. Såg att vi utökade ledningen hela tiden och körde på i ett kontrollerat tempo ända in i mål. Jag hade lite problem med en vad så det passade fint att för en gångs skull slippa gräva långt nere i källarn de sista kilometrarna.

image1.jpg

Inför den sista långa svinkalla simningen kom Jan-Henrik Bäck och peppade oss med Kentas ”Just i dag är jag stark” på mobilen sen var det brainfreeze i 12min.  Jag har inte sett någon resultatlista än men tror att vi gick i mål på ca 4h30min, ca 30min före nästa lag.image3.jpg

image2.jpg

Amphiman var ett bra arrangemang i en fin miljö. Det enda som behöver förbättras är markeringarna på banan och framförallt i den obanade terrängen. Vi kände oss väldigt välkomna och alla var supertrevliga. Jag är säker på att tävlingen kommer vara riktigt bra nästa år och rekommenderar den starkt.

Nu hoppas jag att vaden repar sig fort så att jag kan förbereda mig på bästa sätt inför Utö swimrun om 3 veckor!

foto: Jan-Henrik Bäck och Amphiman

Öpnna i nytt fönster