Engadin

Engadin, Schweiz den 12 juli

Om Ö till Ö är den tuffaste swimrun tävlingen så är Engadin den absolut vackraste. Fast det är svårt att jämföra, Engadin är både vacker och tuff som satan!

image.jpg 

Banan var som utlovat väldigt tuff och det började med en rejäl stigning rakt upp i ca 30min, därefter gick det nerför till en liten vacker spegelblank sjö som såg väldigt inbjudande ut efter tuff våtdräktslöpning i strålande sol men den sjön kommer jag aldrig att glömma. Förädiskt vatten! Det var de längsta 270m jag simmat i hela mitt liv. Det började med att vi kastade oss i och simmade 20 armtag innan jag kände att något var fel… Både jag och Carro hade glömt att dra upp dragkedjan bak i våtdräkten och det var inte mer än 5grader i vattnet. Carro som i vanliga fall är den frusne av oss två löste dragkedjesituation åt oss båda och sen körde vi polosim till andra sidan. Som tur var de andra sjöarna på lägre höjd och bjöd på varma 9,5 grader.

image1.jpg

Carro var stark som vanligt och vi körde på i ett jämt hårt tempo i jakten på herrlagen. Trots att vi tog i kunde vi ändå inte låta bli att njuta av den vackra banan och prata med varandra. När banan gick in i St Moritz och vi avklarat en 1400m simning och en i tätt följd 1200m simning så började det kännas rejält i kroppen men vi ökade tempot i hopp om att komma ifatt team Enervit som låg tvåa.

image.jpg

Vi kom i mål som 1:a i mix och trea totalt efter Paul/Björn och Mike/Jesper. 7min från andra platsen.

image1.jpg

Fantastiskt kul att tävla tillsammans med Carro!

image2.jpg

Som vanligt Hade Micke och Mats med crew arrangerat en tävling i toppklass! Engadin swimrun bjöd på en tuff och kul bana, fint väder, god mat och många fina minnen.

 

Foto Jacob Edholm och Nadja Odenhage

Öpnna i nytt fönster