OW i Öresund

Det spöregnade och blåste. Himlen var mörkt grå, inte en solstråle eller en enda strimma av blå himmel syntes. Jag frös trots två långärmade tröjor, en regnjacka, en t-shirt och två par byxor. Men i vattnet skulle jag. Nu var det förvisso varmare i plurret än på land men direkt lockande var det väl egentligen inte. 

Det var förra lördagen som jag avverkade 2.4km i Öresund så fort jag bara förmådde. Vi var en 15 personer som startade samtidigt och strax efter oss simmade ett andra startfält iväg.

Jag såg så gott som ingenting, lyckades dock hittade en höft, hängde på och hoppades att den simmade någorlunda rätt. Det tog ett tag men till slut fick jag syn på första bojen, slogs lite med någon och fortsatte framåt.

Vi skulle simma tre varv och efter 1,5 tappade personen jag hakat på farten, 
han ersattes dock snart av en kvinna och då blev det ut ur askan och in i elden, för inte skulle hon få komma före mig i mål.

Jag fortsatte simma halvblind och tvingades stanna upp och kolla boj någon enstaka gång. Jag hängde med min nya höft fram till sista bojrundningen efter vilken det var 400m kvar till mål. Hon ryckte då, jag försökte öka jag också men lyckades inte hänga på henne. Men jag är ytterst nöjd med min andraplats.

Imorgon är det tävling igen och oj som jag längtat. Det är ännu en olympisk, den här gången i Malmö. Jag har tagit med mig flera lärdomar från Västerås och planerar att inte göra om samma misstag igen. Men en sak ska jag göra precis likadant: jag ska gå all in.

wpid-20150727_173342.jpg?w=660

Måndagens cykelrunda bjöd på punktering och åkrar.


215 b.gif?host=loviisalarsson.wordpress.com&blog=56364452&post=215&subd=loviisalarsson&ref=&feed=1

Öpnna i nytt fönster