2017

Som sagt, nästa år ska det  hända! Planen är att få till en bra Ironman och att placera mig topp 5 på SM i medeldistans (halv ironman). Samt bli världsmästare på Maui.

Jag ställde upp i Vansbro där SM på medel gick i år. Var väldigt dåligt tränad, med typ fyra pass på tempocykeln innan start, inga långpannor alls. Benen blev lidande och kramperna ett faktum. Ändå lyckades jag hålla 4-minuters fart på löpningen. I slutet på augusti körde jag Tjörn som gick på samma distans och med i princip samma startfält. Lyckades väl simma någon minut bättre men framför allt cyklingen var det stor skillnad på tack vare nytt material och lite mer träning. Dessvärre fick jag langa in handduken på löpet pga skada, men kände ändå att hoppet för 2017 tändes just då.

Jag har tränat på bra sedan dess och inte känt något behov av säsongsvila. Jag har aldrig gett simningen en ärlig chans men har redan fått in så många pass att jag gjort personbästan på 200 och 400 meter i långbana. Målet är att nå 5:30 på 400 till årsskiftet. Det skulle innebära typ 2,5 minuter förbättring på de 1900m som HIM bjuder på. Cyklingen vet jag kommer bli bra och löpning efter cykel är min starkaste disciplin så orimligt är det inte att sikta på topp 5. Om jag ställer upp i någon mindre tävling på HIM så är pallplats målet.

Sen har vi Kalmar IM. Alltid svårt att sia om tider med tanke på att förhållandena kan ge skillnader på 20-25 minuter på sluttiden. I år var det exempelvis kanonbra förhållanden. Men utifrån ”normala” sådana tänker jag mig att simma på 57 min. Cykla på 4:35 och springa på 3-3:05, jag har aldrig sprungit en bra IM-mara men tror nog att sub 3 ska vara görbart nån gång också. Med de tiderna tänker jag mig en topp 10-placering, alla klasser. Viktigast är dock att vinna min age-group, och det är race:andet som är det roliga egentligen, inte vilka splittar man får eller sluttid.

Största målet kommer bli att åka till Maui för att köra X-terra VM. Jag har vunnit min AG två år i rad här hemma i Hellas, men inte velat/kunnat åka. Nu får jag dock svårt att ställa upp på hemmaplan så kvalificeringen måste ske utomlands. Målet med VM är att vinna min AG, vilket inte ska vara omöjligt med tanke på att svenskar stått sig bra i konkurrensen där de senaste åren. Maui går i oktober.

Såja! då har man satt lite press på sig själv 1f642.png

cropped-IMG_9356-300x300.jpg

 

Öpnna i nytt fönster