Challenge Wanaka

RAcepic-150x97.jpg

Okej i morgon är det dags för årets första långdistanstriathlon, distansen är ju Ironman distans men det är en Challenge, knepigt det där med det är lite som med boxning med massa olika bälten.

Distanserna är i allfall 3860 meter simning, 180 km cykel och 42 km löpning.

Tävlingen här i Wanaka är riktigt fin, simmet är i Lake Wanaka den brukar vara iskall men i år så är den 18 grader. Det är en 2 varvsbana som borde kunna vara snabb då det är småbojar längst med hela banan. Men som det varit de senaste dagarna så kommer den ändå vara lite seg då det blåst ordentligt på mornarna. Tror dock att det gynnar mig mer, då de riktigt duktiga simmarna har så bra teknik som möjligtvis försämras av vågorna medan jag som knappast har någon teknik mest går på styrka, så det kanske blir mindre tid emellan toppen och mig, men det är dock bara spekulationer.

IMG_7011-300x225.jpg

Simstarten i morse, kan alltså vara ganska choppigt.

IMG_7012-300x225.jpg

Efter 3860 meter simning ska vi över en liten bro :)

Cyklingen då, sjukt fin bana, två varv och man varvar i stan. Det börjar faktiskt med ett ben där man bara åker ut och vänder, det är kul för då ser man hur många som ligger före och hur långt efter man är och på samma sätt ser man de som jagar, hur hungriga de är att komma i kapp.

IMG_69761-300x225.jpg

Kör med min gamla kinaram och med zipp-808 hjul (ej på bilden) låter alla timmar cykel göra sitt istället.

 

Det jobbiga med denna bana är asfalten, den är riktigt grov så det kommer gå långsamt fast man trycker många watt. Det är inga berg att tala om men den böljar ganska mycket hela tiden så man kommer inte komma in i någon rytm utan det blir till att vara följsam på banan hela tiden.

IMG_6947-300x225.jpg

Lake Wanaka, utsikten från det första benet av cyklingen.

Löpet sedan då, sjukt fint, 75% grus och på varje varv av två så springer man ca 6 km längst en trail exakt intill forsen. Om jag är pigg, om jag skött mig på cykeln så så kommer det bli en fröjd, älskar ju terräng men mot slutet typ efter 30-35 kommer det ju så klart vara tungt ändå. Men ser verkligen fram emot löpet.

 

IMG_6992-225x300.jpg

Helt plötsligt ska man springa på en strand :)

17 herrproffs som startar med en ganska bra topp, hoppas att de kör slut på varandra och droppar av så att jag som gör min grej kommer och plockar folk mot slutet och kommer in topp-10 det vore kul. Men jag vill nog sikta högre och säga att topp-5 är målet.

IMG_6981-300x225.jpg

Efter 1 km löpning på asfalt i byn kommer man till detta

IMG_6998-300x225.jpg

Den här ca 6 km långa stigen kommer två gånger, kommer älska det

Allt kan hända när det är långt, speciellt på en sådan här bana.

Följ mig på http://www.challenge-wanaka.com/home-live jag har startnummer 11

/Marcus

The post Challenge Wanaka appeared first on Marcus Marre Hultgren.

Öpnna i nytt fönster