En vecka till i Frankrike

GOPR0804-2-150x150.jpg

Har firat min födelsedag 2 år i rad nu på Big Island och jag vet att alla är på Kona nu men jag valde ju ett annat alternativ i år…jag fyller år i Frankrike i år istället…. men visst saknar jag Hawaii. Att kolla på sändningen i lördags ger mig inte bara tankar på hur det var att tävla där utan hur det var att leva där i 3 månader. Saknar framför allt den softa känslan och de vänner jag har där.

Men jag är nöjd med mitt val, syd-Frankrike har (flåt Hawaii) så sjukt mycket bättre cykelnatur, visst många tänker att det så klart på Hawaii kan man ju bara cykla fram och tillbaka på Queens Highway, men det är ju verkligen inte sant, finns massa fina vägar som man kan köra. Men det slår inte det evigt stigande serpentinerna som slingrar sig upp för varenda topp här i Frankrike, man får så många höjdmeter på varje tur här så det är fånigt åt det.

GOPR0813-300x225.jpg

Vädret är typ som bra svensk sommar 20-25 grader och det har för det mesta varit sol, men några dagar mulet och första helgen fick vi ju en slänga av ”Medicanen” som framförallt gav svår översvämningar i Nice.

Från huset där jag bor så tar det ca 15 min innan du är ”på landet” så att säga, då börjar stigningen nästan direkt, sedan tar man sig över berg efter berg och ner i dalarna mellan, så bra!

Nu är detta inget område som är känt för sina berg såsom området kring Nice tex. men tro mig de finns där och man är nästan ensam i dem simple-smile.png

Har ju som tradition att laga svenska rätter till de jag bor hos när jag reser, ett problem är att en av de som bor här är vegetarian…. vad har vi för vegetarisk, klassisk svensk husmanskost egentligen? Vi måste ju typ vara sämst på det, lider med alla vegetarianer :/

En av mina paradrätter brukar ju vara köttbullar såklart…. men har skippat det i år, men på Torsdagar är det lätt, Soppa och pannkaka kan aldrig bli fel, sedan att detta är ett crêpes-land och alla har minst två stycken perfekta pannkaksstekpannor, de hävdar nog att man gör crêpes eller galletter i dem, då kan det inte gå fel.

IMG_3257-300x225.jpg

Så i Torsdags gjorde jag en av mina klassiska torsdagssoppor, grön ärtsoppa med lime. Sedan avslutades middagen med massa pannkakor och iskall mjölk!

/Marcus

The post En vecka till i Frankrike appeared first on Marcus Marre Hultgren.

Öpnna i nytt fönster