Recap av de senaste 8 månaderna!

BWH_3468S-150x150.jpg

Har du missat att jag varit iväg i 8 månader helt så kommer här en recap på vad jag gjort….

Ni som följt mig, främst då på Instagram, då rapporterna här kommit lite då som då, har sett att jag tagit mig runt hela jorden ett varv i min jakt på sommaren men här kommer det igen!

Efter 3:e platsen på ÖtillÖ förra året så tog jag så gott som helvila hela September och den 24:e så åkte jag över till Los Angeles, planen fanns länge att jag skulle bo och träna i San Diego, har liksom fått för mig att jag skulle gilla det. Men flera anledningar gjorde att jag valde att åka ner till Kona istället, först så har jag världens bästa boende där och så är det ju så himla kul att hänga på Hawaii över Ironman-VM där i Oktober.

GOPR1604-300x225.jpg

Så här kollade jag på VM :)

IMG_5735-300x225.jpg

LA och Venice beach i början av resan

GOPR1016-300x225.jpg

Softade runt som en sann turist

Så den sista september så landade jag på Big Island igen, kändes som om jag just åkt därifrån, så hemma känner jag mig i Kona. Träningen kunde börjas direkt eftersom jag visste alla vägar och rutiner sedan förra året, men du vad jobbigt det var att komma igång. Att alla andra atleter man såg på vägarna cyklandes och springandes var i sitt livsform då de var där för  kommande VM så när jag skulle ut och cykla så blev jag totalt förnedrad av all som var ute på vägarna, men teg sig veckorna gick och jag kom in i riktigt bra rutiner med både träning och mat. Kände att jag la en riktigt bra bas där tycker jag. Fördelen när man bor hemma hos en local är ju den att man kommer in i samhället mycket lättare och man hittar de där annorlunda grejerna att göra istället för alla standard turistsaker, att bestiga de två vulkanerna och min första riktiga thanksgivingmiddag var ju några utav höjdpunkterna.

10717833_10152349045150009_133965459_n-300x225.jpg

Sim med storsköldpaddorna på Big Island

GOPR1156-300x225.jpg

Morgon paddling med Karen och Dave längs med Konas kust

GOPR1237-300x225.jpg

Kaffe vid kaffebåten 500 meter ut från simstarten

Sjuuuukt lång flygning med ett riktigt lågprisbolag från Honolulu till Sydney, ingen mat ingen film… tur att jag alltid har matlådor och filmer på datorn icon_smile.gif

Sedan några dagar innan jul så åkte jag vidare till Sydney, lite svårare med rutinerna där då det var jul och nyår men även för att jag bodde mitt i stan vilket gjorde det jobbigt att köra långpassen på cykel, det tog ca 1 timme att komma ut till antingen den södra eller norra nationalparkerna som var riktigt bra för cykling. Tempopassen däremot körde jag i en park, Centenial park, med ett varv på 4,5 km, det blev några varv på 2 timmar hård cykling men det funkade alldeles utmärkt. Parken är flitigt använd av cyklister och triathleter och det är inga problem att säkert kunna köra 35-40 km i timmen.

GOPR3807-300x225.jpg

Klassisk turism i Sydney

GOPR3821-300x225.jpg

Julgrillning i Sydney

Sedan bar det av till Nya Zeeland, beslutet om att åka till NZ togs på Hawaii då jag hörde om det lilla svenskgänget som skulle bo och träna där, efter löften om bra väder och grym träning så var det ett enkelt beslut, jag ville ju inte hem mitt i vintern och när man ändå är på andra sidan jorden så kan man ju lika gärna stanna där. På NZ gjorde jag mina första tävlingar så det var det första testet på om träningen gjort något, den första var en halvironman i Auckland och planen var att hålla rätt effekt och löpa bra, hade inga som helst mål med placeringar eller så och det gick riktigt bra tycker jag och det var det ju trots allt bara Januari. Nästa race hade jag högre förhoppningar på det var en en full Iromman distans och den gick nere på Sydön av NZ så det blev en trevlig 2 veckors roadtripp ner dit så förutom tävlingen som inte riktigt gick som jag planerat så var det verkligen en upplevelse att se de båda öarna.

IMG_4592-225x300.jpg

Vissa saker saknar man

IMG_6916-300x225.jpg

En av sjöarna ner på Sydön, overkligt vackert

IMG_7079-225x300.jpg

Jag var trots allt glad efter målgång på Challenge Wanaka

Efter tre riktigt bra månader på NZ var det dags att flytta vidare, tänkte mig hemåt Europa på något sätt och efter missen på Lanzarote Ironman förra året har jag velat göra den igen så det blev en bra kompromiss att åka hem till Europa men ändå vara nere i värmen. Värsta med NZ och Australien är ju att det är så evigt långt borta så att resa allt på en dag pallade jag inte, en vilovecka i Dubai planerades därför in. Det blev riktigt bra och jag fick verkligen se och uppleva hur det var att vara triathlet i Dubai, cykling kl 5 på morgonen i öknen är ju liksom standard där.

GOPR6164-300x225.jpg

Skäggig för att smälta in i Dubai

GOPR6272-300x225.jpg

Cykling i Dubais öknen

Nästa stopp blev alltså Kanarieöarna, efter en kortare visit på Fuerteventura och Playitas så flyttade jag in i mitt lilla hus på Lanzarote där jag spenderade de sista 6 veckorna av min resa, detta följt utav tävlingen i Lördags där jag kom på 20:e plats lite missnöjd, efter en riktig dålig cykling, då mitt mål var topp-15 men det märks att det går åt rätt håll i allafall.

GOPR7375-300x225.jpg

Lanzarotes kust är inte bara stränder

GOPR7153-300x225.jpg

En av Lanzarotes hösta punkter ovanför Haria

Nu är jag alltså hemma i Sverige för första gången (utom mellanlandningen på plattan i April) på 8 månader känns skönt men ovant. Nu först är det dags för en genomgång av kroppen på Access Rehab, var ett tag sedan sist men det har känts bra hela resan men man vill ju ha klartecken på att man är good to go liksom för i helgen ska jag köra Utö Swimrun, kommer bli kul men kallt…brrrrr!

/Marcus

The post Recap av de senaste 8 månaderna! appeared first on Marcus Marre Hultgren.

Öpnna i nytt fönster