Tävlingsrapport

IMG_7073-150x150.jpg

Inom långdistans så är vi lite snällare och har ett lite större podium så  att komma 11:a i långdistans är lite som att komma 4:a på kortdistans, exakt utanför, inga prispengar, ingen presentation och inget komma upp på scenen. Så när man sitter där och småler och inser att det var knappt 2 min, på en tävling över 9 timmar,  upp till topp-10 så är det lite tungt men det är ju så. All sport är orättvis men ändå rättvis.

Är man inte bättre så är man inte!

IMG_7091-300x225.jpg

Topp-10 i Challenge Wanaka

Jag är ändå nöjd med loppet. Var riktigt taggad när starten gick, började kanske simma lite väl tidigt i den grunda springstarten men lyckades simma fram till en bra grupp, jag såg hur en annan grupp drog iväg, kanske skulle jag hängt på där men nu beslutade jag mig för att stanna, låg bekvämt som andra man i den klungan och utan några som helst besvär så kom vi upp på 56 min, vilket inte e snabbt men ändå okej.

 

IMG_7054-300x225.jpg

Efter simmet, glad och pigg

Cykeln sedan då? Hade min effekt jag skulle ligga på och visste att det verkligen inte skulle räcka till någon super cykling men sjuuukt vad asfalten sög. Det var tungt när 2-3 cyklister bara öste förbi men jag höll min effekt rakt igenom, vissa gick nog på lite för hårt för runt 130 km skylten så kom jag ikapp två pers som typ hade parkerat där, blir liksom en sjuuukt lång dag då!
Själv kom jag in glad och nöjd men aningens långsam cykling, topp-5 drömmarna hade jag verkligen fått lämna men topp-10 var görbart om jag skulle kunna springa bra. Jag gick ut på löpet 14 min från topp-10!!!

 

IMG_7060-300x225.jpg

Varvning i stan, solen skiner och allt är roligt

Första 7-8 km satsade jag hårt för att känna om det var min dag, det var det inte riktigt men jag kutade ändå ganska obehindrat i runt 4:20 fart. Efter någon mil insåg jag att det som skulle bli problem var energin, alldeles för få vätskestationer och energistationer, att det sedan var 400 motionärer som körde en halv-IM och lite för underbemannade stationer gjorde det lite svårt, MEN alla har typ samma. Det var dock lite knepigt då gelen som serverades var tjocka och geggiga och inte alls möjliga att ta utan vatten.

 

IMG_7065-225x300.jpg

Löpet på en två varvsbana tillsammans med halv-IM tävlande

Resultatet blev att det blev lite för mycket bergochdalbana med energin, så det blev några 4:50 or och någon till och med långsammare km tyvärr. Visst den var sjukligt tuff banan men är man bra form som jag är/var så borde man springa på lite över 3 timmar, inte 3:18 som jag gjorde.

Jag gick i mål som 11:a och m ed mindre än 2 min till topp-10…. Alltid glad efter en målgång och som vanligt så är jag för pigg, men nästa gång DÅ ska jag vara sjukt trött och nöjd icon_smile.gif

IMG_7079-225x300.jpg

Efter målgång var jag så klart nöjd som vanligt efter en IM, det tar några timmar innan man börjar kolla tider och man börjar gnälla

Men nog med gnäll, Wanaka är så underbart fint och Challenge tävlingen var jättetrevlig, inte alls så stort och uppblåst som IM-tävlingarna och man kände att AG-athleterna var lite lugnare och lite mjukare mot varandra när det inte fanns några Kona-slottar att fightas  om.

Fördelen med en IM-mara som går på 75% grus (och att man springer långsamt) är att man slår inte söder benen lika mycket, idag är det Torsdag och även fast kroppen inte är 100% än så är mina lårmuskler nästa helt återställda.

Nu är det dags att gå tillbaka till (vinter)-träningen i Cambridge igen och försöka bli ännu bättre till sommaren det är ju trots allt bara Februari icon_smile.gif

/Marcus

The post Tävlingsrapport appeared first on Marcus Marre Hultgren.

Öpnna i nytt fönster