Vad händer egentligen…kommer jag hem någon gång eller?

GOPR7155S-150x150.jpg

Nu har jag varit på Lanzarote i lite över en månad, flög en jättekonstig sträcka från Dubai men eftersom flygbolagen inte kan bestämma sig hur mycket det ska kosta att ta med cykel så blev det bästa att flyga hela vägen med Norwegian via Oslo, alltså 8 timmar till Oslo sedan 5 timmar ner till Fuerteventura och betalade bara 390 kr för cykeln,  jag var alltså först en vecka först på Playitas innan jag åkte över till min ö, Lanzarote.

En sak som kändes lite märkligt var att nästan framme i norden så fick vi veta att det var dimma över Oslo och att vi måste ”nödlanda” för att fylla på mer bränsle så att vi skulle kunna cirkulera över flygplatsen så till min fasa sa de att vi skulle ner på Arlanda, exakt då kände jag att jag inte alls var redo att åka hem, jag behövde några veckor till. Vi landade på ett grått Arlanda och jag var livrädd för att det skulle bli något fel så vi skulle få kliva av och så, jag ville ju bara till solen igen. Men allt gick bra och vi stod på plattan i kanske 10 min innan vi lyfte igen. Så jag har faktiskt varit i Sverige sedan jag åkte i September om än bara i ett flygplan.

Det jag verkligen gillar med Lanzarote jämfört med andra öar här är att det är en utvecklad ö, det finns affärer och restauranger i nästan alla byar på ön och ”huvudstaden” Arrecife är liksom en riktig stad, man kan promenera runt där och det är inte bara turister överallt.

Jag bor i ett litet hus i en by som heter Tinajo, för er som varit här så är det den byn som ligger innan man kör den långa nedförsbacken till stan La Santa, det är alltså mitt på Ironmanbanan kan man säga. Litet hus med kök och altan och utsikt över havet och det ”ingår” en liten hund också jag kan även plocka jordgubbar i mitt trädgårdsland  icon_smile.gif

G0146811S-300x225.jpg

Mitt trädgårdsland

GOPR6885S-300x225.jpg

Min altan och min hund

Ön är ju inte så stor så man kör lätt över till Arrecife eller Porto del Carmen om man vill handla eller simma på Ironmanbanan, givetvis finns det affärer och hav på denna sidan också men då det nästan alltid blåser mer från väst så blir det mer vågor på denna sidan, varför man åker till Arrecif och handlar är mer för att det är stora riktigt billiga matafärer. Spansk färsk kycklingfilé typ 50 kr/kg eller spansk röd paprika 25 kr/kg, sjukt bra matpriser här.

GOPR7172S-300x225.jpg

Min häst

GOPR6733S-300x225.jpg

Simning på La Santa

Träningen flyter på och funkar riktigt bra, efter vilan i Dubai var det bara att ösa några veckor igen så det var skönt att komma igång. Största skillnaden här jämfört med t.ex. Nya Zeeland är ju att det går att kuta utanför vägarna, det finns mängder av trails över kullarna och genom lavaöknen om jag sprang 90% platt på NZ och i Dubai så är det desto lättare att få höjdmeter här.

I skrivandets stund så sitter jag på min altan med en kaffe, runt kl 10 ska jag rulla 90 min på cykeln sedan ska jag försöka köra ner till stranden på sydspetsen av ön där ska de finaste stränderna finnas. Man märker att toppningen har börjat kan man säga, nästan ingen mängd alls utan mest kortare pass och massa vila.

Nästa vecka ska jag skriva ett inlägg om tävlingen och hur det kommer gå och ni ska även få en recap på min 8 månader:)

/Marcus

The post Vad händer egentligen…kommer jag hem någon gång eller? appeared first on Marcus Marre Hultgren.

Öpnna i nytt fönster