Vad händer nu….men framförallt vad har hänt?!

Låt oss börja med en liten recap av vad som hänt under sommaren….

Utö Swimrun

Jag kom  ju hem i slutet på Maj, då kastades jag bryskt in i det svenska klimatet med att börja med att tävla på Utö Swimrun, 10-12 grader i vattnet men en underbar dag i skärgården, minns att jag tänkte på båten ut till Utö att det är så sjukt vackert i Sverige.
Som vanligt när Micke och Mats arrangerar något race så blir det grymt bra. ingen skillnad i år!
Det som var roligast var ju att träffa all vänner man inte träffat på hela vintern, resultatet var väl så där men ambitionen med en Ironman dagar innan var mest att ha riktigt kul med min partner för dagen, Adam, och det hade vi verkligen simple-smile.png

DSC_0229-199x300.jpg

Ny cykel

En sak jag hade sett fram emot i flera månader var att få hämta ut en ny cykel och äntligen få byta upp mg till en cykel mer värdig att få hänga bland proffsens cyklar på en IM-tävling. Så när jag rullade hem med en P3a från Cykel City så kändes det riktigtriktigt bra. Kände stoooor skillnad redan från dag ett, styvhet, vägegenskaper och framförallt rätt storlek så jag kunde sitta som jag ville. Det som är lite kul är att jag efter hela sommaren och massa bra värden från cykeldatorn gjorde en bike fit nu i veckan på Cykel City och det var som att få en ny cykel igen, sitter sjukt bra nu!

Jag-med-C-225x300.jpg

Uthämtning av en grym P3a på Cykel City

Vätternrundan

En annan sak jag lovat att göra var att köra vätternrundan med Puppy TS, ett grymt gäng triathleter som utan tvekan har ett av de vassaste cykelställen i Sverige, så bara för den saken såg jag fram emot det. Deras målsättning var att köra sub-8 och vi var några ”inhyrda” cyklister som skulle se till att det gick. Grabbarna var superstarka så det blev en trevlig dag runt sjön på 7:49.

IMG_0343-300x225.jpg

Fart

Sommaren skulle annars vara till för att jag skulle bli snabbare på både cykel och löp så vi körde mindre mängd och mer kvalité, är ovan med det men det blev riktigt bra, har lärt mig älska 12×400 solo på en IP och tillfredsställelsen jag oftast bara fått av långa pass har jag även känt efter bara någon timme träning.

IMG_1327-300x300.jpg

Tjörn
Tycker att det gett mig massor, nere på Tjörn halvironman som jag körde som en träningstävling med “fria tyglar” när det gällde fart och effekt på cykeln tycker jag att jag kände något helt annat än på tex Vansbro triathlon jag började sommaren med. På Tjörn blev det en 5:e plats, såklart skulle det varit roligare att vara topp-3 men jag är inte där än men det känns att jag är på väg dit!

IMG_2740-199x300.jpg

 ÖtillÖ

Jag vet en sådan här tävling förtjänar en grym racereport men jag har läst så många redan så jag tror det får vara för mig. Kan bara säga kort och gott att ÖtillÖ är världens bästa tävling i hela världen, mitt tips till alla är att gör allt ni kan för att få tävla här, träna, kvala, köp massa lotter, alla sätt är bra!!
Jag körde i år i Mixed-klassen det var en ny upplevelse, med världens bästa ötillö-partner jag kunde tänka mig i år och med lite mer förberedelser så skulle vi vunnit, nu kom vi 2:a i Mix och 11 total.
Med en timme mer tävlingstid i år så hade jag ju lite mer roligt och är framför allt riktigt fräsch i kroppen till skillnad mot förra året.
Tro mig ÖtillÖ gör riktigt ont men ska man kriga i toppen då gör det fruktansvärt ont!

DSC7496-300x199.jpg

Men nu dags för nya äventyr!!!

/Marcus

The post Vad händer nu….men framförallt vad har hänt?! appeared first on Marcus Marre Hultgren.

Öpnna i nytt fönster