Wanaka

IMG_6922-150x150.jpg

Äntligen framme i Wanaka icon_smile.gif

Vi startarde i Söndags morse från Cambridge och körde via Taupo ner till Wellington. 50 mil ungefär, vad som är lite sjukt med NZ är att man får typ köra 100 förbi en skola men på den rakaste vägen i världen får man också bara köra 100, alla kör hundra hela tiden fast det inte riktigt klarar av det eller att det är så lämpligt.

IMG_6750-225x300.jpg

Båten var så klart lite sen, men då kan man posera :)

Vägarna är sjukt fina och så länge man har tid så är det ju soft att ta det lugnt (lite motsägelsefullt mer om de senare)

Söndagkväll så tog vi färjan från Wellington efter burgare i huvudstan, 3 timmar med en gammal båt från 80-talet, lite som Gotlandslinjen, man parkerar bilen sedan springer man upp för att ta sittplatser i bistron icon_smile.gif

IMG_6795-300x225.jpg

Utsikt över färjeinfarten

Natten spenderades på ett av de sunkigaste guesthousen jag bott på och tro mig mina år som backpacker i Asien så har jag betat av en del sunk. Men det var en säng, wiffi och en dusch så det fick duga.

IMG_6803-300x225.jpg

Supersmurfigt rum med egen ved

På morgonen rullade jag 2 timmar längst med halvöarna som sträcker sig mot nordön, sjukt fint. Kändes lite segt efter första vilodagen på 3 veckor med hård träning. Men det kändes ändå bra att rulla innan vi drog vidare till Christchurch.

IMG_6897-300x225.jpg

Riktigt turisthäng i Christchurch

45 mil längst med kusten, det bästa med att köra bil genom NZ är ju att man kan stanna när man vill, frukost på stranden, leka med sälar och dricka massa kaffe i konstiga byar.

IMG_6847-225x300.jpg

Badstopp i en flod

Sjukt jobbigt att jag absolut skulle köra litelite för snabbt i dag bara, mötte en polis som tydligen lasrade mig och vände och tog mig…. aja hade det lite på känn men nu har jag fått min första fortkörningsbot i allfall icon_smile.gif

image12-300x168.png

Skärmdump från filmen vi tog när jag fick böter

Väl i Wanaka testade jag sjön där racet på söndag ska gå, varmt och skönt och sjukt bra sikt.

Kommer bli bra det här icon_smile.gif

/Marcus

The post Wanaka appeared first on Marcus Marre Hultgren.

Öpnna i nytt fönster