Pusslande!

Veckorna går och grundträningen består kan väl sammanfatta den senaste tiden. En del jobb resande har det blivit och en splittrad familj hemma som nu äntligen är samlad igen vilket känns väldigt skönt.

När ljuset allt mer börjar tryta på morgnar och kvällar slår det mig att pusslandet för att få ihop jobb, familj, matlagning, träning och allt annat blir mer påtagligt. Antalet timmar är ju samma på ett dygn nu som när det var ljusare, men att till exempel kunna sticka ut och cykla eller köra rullskidor ett par timmar efter jobb är knappast aktuellt när de är becksvart redan vid 1800. Än mindre går det på morgonen när det är ljust först vid 0730. Det kräver som sagt pusslande, disciplin och inte minst tonvis av motivation. Pusslandet är jag väl hyfsad på, disciplin har jag sjukligt mycket av och motivationen kommer och går, men något som alltid hjälpt mig är att ha tydliga mål att sträva efter. Ett tydligt mål kan verkligen hjälpa en att ge sig ut 0500 för en löprunda när det är becksvart, duggregn och 8 grader varmt bara för att få dagen att gå ihop.

Just nu är det närmaste målet Kullamannen Ultramarathon +60km och +3000 höjdmeter som går 5/11 precis nästgårds i Mölle och sedan upp på Kullabergs fantastiska naturreservat. Jag har sprungit detta lopp sedan starten och det ska bli riktigt kul att ge sig på det igen. Det är riktigt tuff terräng att springa i. Den här filmen av Simon Gräsberg visar detta ganska väl….eller bilden nedan från senaste träningsrundan på berget som slutade i blodbad.

blodiga-ben-1230x1640.jpgBerget ger och tar!

Mitt mål för kullamannen är att slå min placering från förra året då jag kom 10:a.

Annars försöker jag också pussla in målen för 2017 i min kalender. Ett väldigt tufft mål börjar utkristallisera sig och mycket roligt i vinter att se framemot. Jag återkommer till det framöver.

Sköt om er därute!

Öpnna i nytt fönster