Off Season…och lite MAF reklam

Den mörka årstiden skulle ha varit här nu, men i Skåneland har vi haft en fantastisk sensommar slash början på höst. Soligt och varmt och långt in i September bortemot 30 grader. Det underlättade motivationen att ta tag i träningen igen efter IM Kalmar väsentligt.

OW-oktober-1230x1640.jpgOpen Water i Oktober!

Ytterligare en motivationsboost fick jag av Polar när de var snälla att skicka mig en ny helsvart Javier Gomez edition av V800.

 

V800-1312x1640.jpgSvart är det nya Svarta!

Efter att ha tränat vad jag känt för när jag har känt för det i ca 4 veckor har jag nu gått in i en grundträningsperiod inför kommande tävlingar i höst och vinter. All träning nu är låg intensiv MAF träning vilket var samma upplägg som jag började köra i våras inför IM Kalmar. Ett upplägg som verkligen passar mig. Jag upplever att jag hela tiden utvecklar min aeroba uthållighet och kan köra mycket mängd utan att känna mig sliten i kroppen. Jag var naturligt skeptisk mot upplägget i början. Det kändes konstigt att inte köra någon fart träning överhuvudtaget. I början var det också oerhört svårt att hålla sig till ”180-formeln”. Men, nu har jag kommit in i det på allvar och märker hur mycket bättre min kropp mår av denna typ av träning.

Nästa tävling blir Kullamannen Ultramarathon här ”himmavid” den 5/11. Mina vänner på Oatly som sponsrar tävlingen var snälla och sponsrade mig med en startplats. Kullamannen är ett trail lopp som går på Kullaberg med start i Mölle hamn. Loppet är ca 62 km och man klättrar nästan 3000 höjdmeter……svårt att tro att det är möjligt i Skåne. Det är enormt svårt att sätta ett tidsmål för loppet då vädret spelar stor roll i terrängen på Kullaberg. Förra året kom jag på 10:e plats på tiden 7h18minuter så målet får bli att förbättra mig jämfört med det.

Efter Kullamannen siktar jag framemot längdskidsäsongen och Vasaloppet som jag ska köra för 7:e gången i rad. Sen går jag och klurar på en riktigt tuff utmaning för 2017, men det får jag återkomma till.

Sköt om er därute när mörkret och kylan kryper på så hörs vi närmare Kullamannen.

 

Öpnna i nytt fönster