Imorgon är det dags för Ironman Kalmar!

b084967c098ecdc29d89d061a593e279.jpg
Kristin Moeller, Viktoria Johnsson och Lucie Zelenkova på scen.

Tri-tävlingar: Imorgon, lördag 20 augusti klockan 06:45 går starten för Ironman Kalmar. Deltagarna ska ta sig igenom 3860 meters simning, 18 mil cykel och ett maraton på 4,2 mil. Följ dina favoriter live!


Imorgon är det dags för startskotten och vi har tagit tempen en aning på staden nu så här dagen innan tävling.

I år tävlar de kvinnliga proffstriathleterna i Kalmar och de manliga i Köpenhamn nästa vecka. I proffsklassen imorgon kommer 12 tjejer till start, och en kvart senare startar nästan 3000 age-group triathleter från all världens länder. Män och kvinnor mellan 18 till dryga 70 år kommer att stå på startlinjen. Starten för proffsen går 06.45, och för åldersklasser 07.00.

Lucie Zelenkova och Kristin Moeller - två av favoriterna

Två av favoriterna till segern är Lucie Zelenkova från Tjeckien och Kristin Moeller från Tyskland. Det är första gången de tävlar i Kalmar men är taggade och har bara hört positivt kring tävlingen. Båda har fått berättat för sig om hur fantastisk publiken är under löpningen.

Lucies snabbaste Ironman Barcelona på 08:57 och Kristins snabbaste är Ironman Frankfurt på 09:01, så det kan bli ett riktigt jämnt lopp mellan dem.

189353.jpg

Lucie (till vänster) är en stark simmare och cyklist och Kristin en snabb löpare. Kristin säger att hon ska ge ett leende åt Lucie när hon springer om men Lucie säger att hon ska hålla undan hela loppet. Kan det vara någon av dem som gör upp om Ironman-titeln imorgon?

Viktoria Johnsson är en av favoriterna som tävlar i klassen kvinnor 45-49. Hon har vunnit sin åldersklass flera år och gillar verkligen tävlingen och har gjort hela 22 Ironmans under sina år som triathlet. Vi frågade Viktoria om hennes bästa tips för dem som kör sin allra första tävling:

- Mina tips är att inte titta på andra som kör, kör ditt eget race. Och dela upp loppet i delmål. Exempelvis, fokusera på att få i dig energi var 15 minut, ett annat delmål under tävlingen kan vara att du ska springa mellan vätskestationerna under löpningen.

Kalmar Minitri - kickade igång Kalmarveckan på onsdagen

Kalmarveckan drog igång med Kalmar Minitri som anordnades på onsdagen. Den populära tävlingen lockade upp emot 25 000 åskådare.
På herrsidan ledde Erik Holmberg i stort sett hela vägen och vann på imponerande 47:37. Därefter följde ett sekunddrama mellan Fredrik Bäckson och Rickard Carlsson där Bäckson gick segrande ur striden på 48:05, bara en sekund före Carlsson.

I damklassen segrade favoriten Åsa Lundström ohotad på 52:48 som log hela vägen.
– Mottagandet och glädjen som staden och Kalmarborna ger är fantastiskt. Om det hade varit snögaranti i Kalmar hade vi flyttat hit, uppgav en skrattande Åsa Lundström till lokaltidningen Barometern strax efter målgången.

Andraplatsen knep Anna Hellström på 57:30 och följd av Amanda Fischer på 1:00:36.

Kalmar Minitri är med 580 meters simning, 18 kilometers cykling och 4,2 kilometers löpning ungefär en tiondel av den fulla Ironman som går av stapeln imorgon.

Följ deltagare live under Ironman imorgon

Foton: Sofie Lantto

Öpnna i nytt fönster