IRONMAN Kalmar separerar proffsen

8383b370bf800ce30144b8ae8b0e6534.jpg

IRONMAN Kalmar som arrangeras den 20 augusti 2016 och IRONMAN Köpenhamn som avgörs den 21 augusti, kommer att separera de kvinnliga och manliga proffsen 2016. De kvinnliga proffsen kommer att tävla i Kalmar, och de manliga proffsen tävlar i Köpenhamn.

Anledningen till att denna förändring görs är för att lyfta fram de kvinnliga och de manliga proffsen separat istället för att de tävlar tillsammans. Bägge tävlingarna arrangeras samma helg, och dessa tävlingar är sista chansen för triathleterna att samla in poäng för att kvala till Kona 2016.

Både IRONMAN Köpenhamn och IRONMAN Kalmar välkomnar beslutet och ser det som en fantastisk möjlighet att lyfta speciellt det kvinnliga proffsfältet.

Trenden om att separera manliga och kvinnliga proffs har blivit verklighet på några av IRONMAN-tävlingar i USA, och nu börjar alltså även detta infinna sig på några av tävlingarna i Europa.

Förändringen har fått en del kritik på sociala medier från triathleter. Vad tycker du om denna nyhet? Kommentera gärna i kommentarsfältet.

Läs hela pressmeddelandet här.

 

Öpnna i nytt fönster