Bundesliga, U23 EM och knäproblem...

Det vart en jäkla resa det här, förra onsdagen flög jag ner till Bundesligalaget i Griesheim söder om Frankfurt, sedan åkte vi ner till Schliersee, nere vi österikiska gränsen och tävlade. Det var den brutalaste cykelbanan jag vart med om och jag kunde inte hantera den sista klättringen på drygt 4km, blev avhängd och placering därefter.

Sedan åktejag tillbaka till frankfurt, för att sedan i onsdags ta tåget upp till Holten för att köra U23 Em. På plats var även Per Wangel och förbundskapten Jocke Berggren. Jag har haft lite strul med mitt högra knä sedan tävlingen i Cremona, det har dock gått att köra på det men träningen har blivit lidande.

57405.jpg?m=1

Men när vi testade simbanan i fredags, så lyckades jag vrida till knät när jag sprang på den ganska ojämna rampen som landvarvningen gick på. Knät skrek till och gjorde skitont.

I normala fall gillar jag inte verktabletter, framförallt inte att tävla med. Men när man laddat så länge för ett race är det värsta som finns att dra sig ur dagen innan. Så jag valde att starta ändå med lie antiinflamatoriskt. 

Det gick helt okej till att börja med, kände inte av knät alls. Satt i andraklungan där även Per var med. Jag hade väldigt bra ben och var uppe och drog mycket, tyvärr fick vi aldrig igång något riktigt samabete så förstagruppen kunde dryga ut och var typ 1.45 före in till T2.

Ut på löpningen kände jag kanska direkt att det inte var någon bra ide att försöka springa. Det gjorde inte så ont men jag haltade som en skev brödrost. Och klev av gaska direkt.

DNF suger ochså ganska hårt. Men jag fick änd ut ett bra race. Betydligt bättre än U23EM förra året då jag höll på att bli varvad på cyklingen.

Med ett helt års strukurerad träning kommer nästa, mitt sista, U23Em gå grymt! Längtar nästan redan :)

Idag var det egentligen tänkt att jag skulle köra Bundesliga i Düsseldorf, men nu blir det åka hem och fokusera på att få ordning på knät istället.

Jag hoppas kunna starta på SM nästa helg, men tänker inte äventyra något.

Ciao!

Öpnna i nytt fönster