CP-squad

Sedan vi kom till Nya Zealand har jag och Micke tränats av Chris Pilone. Eftersom Amanda hänger med på alla pass så räknas självklart hon också in i ”CP-squad”.

Chris är väl lite av en legendar, bland annat har han tränat Hamish Carter mellan 2001-2006 (som vann OS-guld 2004). Som idrottare var han väl också ganska skaplig, med ett marathon-PB på 2.16.

Träningsprogrammen skrivs för hand. Träningen är väldigt moderat i intensitet och innehåller mycket tröskel. Det är väldigt lite konstigheter, rakt på med det som fungerar.

73990.jpg?m=1

Igår gjorde vi ett tröskeltest som var helt underbart analogt. Vi sprang i ökande fart runt en sjö, där varje varv vart en dryg kilometer långt. När vi passerade Chris skulle vi säga vårt namn och puls. Tröskeln är nämligen när man kan säga sitt namn men med svårighet...? Han berättade i alla fall att metoden var säker och skillnaden mot ett labbtest var oftast minimal. Och dög det för Hamish lär det göra det för Micke och mig.

Hur som helst, jag började i 4min-fart och ökade sedan farten successivt varje varv. Och efter det femte varvet som gick i 3.18-fart fick jag sluta. Och så kunde han bestämma min tröskelpuls till 171, och bekräfta att jag hade huvudsakligen snabba muskelfibrer. Magiskt.

73989.jpg?m=1

Öpnna i nytt fönster