Nya Zeeland!

Jag är egentligen inte så sugen på att skriva något. Men eftersom jag vet att min mamma är inne och tittar här säkert tio gånger om dagen, och blir lika besviken varje gång, så får jag ta mig i kragen och plita ner några rader om vårt äventyr.

På nyårsafton åkte jag, Micke och Amanda till Nya Zeeland för er som missat det. Väl i Nya Zeeland hade jag varken visum, boende eller någon riktig aning om vart vi skulle ta vägen. Men vi hade med oss en ganska bra ”äsch, det löser sig”-atityd och det har fungerat ganska bra så här långt.

Först stannade vi på ett hotell i Auckland. Det var antagligen det snuskigaste hotellet i hela staden men i alla fall ganska billigt. Där stannade vi i fyra dagar och blev av med den värsta jetlagen och började smyga igång träningen.

Efter första löppasset får jag ont i mitt knä, först tror jag att det är hopparknät som kommit tillbaka men det visar sig att så inte är fallet. Antagligen somnade jag i en skev position på 36h flygningen, så jag fick ta det lite lugnt med löpningen i två veckor. Men nu är jag på't igen. Att träffa en kiropraktor här kostar typ 150kr så det är nästa så man gått plus efter att har varit där känns det som...

I Auckland hade vi ett möte med vår nya tränare innan vi tog bussen till Cambridge. Nya Zeeland är ett land där man verkligen inte åker buss, så alla här är riktigt imponerade på hur vi lyckades ta oss hit med alla våra prylar utan en bil.

I Cambridge hade vi bestämt träff med en Mäklare som skulle ge oss ett hus, trodde vi. Men det var inte som vi hade trott. Huset var dels omöblerat, och sedan var det dessutom en hel process man skulle gå igenom om man ville flytta in. Aj då...

Vi tog in på ett motell, och började ringa på allt vi såg. Och... (ähh, kortar ner lite här..)
På något sätt lyckades Micke i alla fall snacka in oss så vi kunde bo hemma hos en mäklare han träffade och det är det vi gör nu och det fungerar riktigt bra. Och kostar knappt någonting. Och bäst av allt är det mindre än 100m till ute-50:an.

73267.jpg?m=1

Amandas bild!

Cambridge är annars en lite stad, men den verkar ha allt och framförallt har Nya Zeeland sitt "high performance center" för triathlon, cykling och rodd här. Rodd är förövrigt en väldigt stor sport i NZ. Jag tror nästan Lassi Karonen är mer känd än Zlatan.

Landskapet är fint och cykelvägarna är mycket bra. Vi bor 25km från där de spelande in Fylke i sagan om ringen så det är väl ungefär så det ser ut.

Träningen går bra nu när knät är tillbaka på banan igen. Igår hade jag och Micke till och med en liten kontrollerad urspårning när vi sprang mittenmilen under 38 minuter på distanspasset.

Läs Amandas blogg för tätare uppdateringar.

Eller på triathlonbloggar.se

Mors!

Öpnna i nytt fönster