Skulle till Motala men hamna i Frankfurt...

I Onsdags fick jag ett sms från Joel ifall jag ville hänga med och träna i Motala över helgen. Eftersom jag mer än ofta romantiserar över Motala som paradiset på jorden, speciellt när jag försöker damma av intervaller på någon dammig, övertrafikerad cykelväg i höjd med Trångsund... var det klart jag ville det.

Så jag bokade tågbiljetter, packade ihop cykeln, lånade nycklarna till Emil Dansks lägenhet (som var hemma i Stockholm över helgen) och tog ett tåg mot Linköping efter torsdagens morgonsimning.

Men det var tågkaos utan dess like. Fullt med jobbigt folk, odrägliga ungar med tjocka föräldrar och förkylda pensionärer. Tåget stod stilla, det var tågkö, signalfel och neddragna ledningar.

Jag satt och neggade hårt på den dumma iden att åka till Motala medan jag kände att min lediga kristihimmelfärd höll på att slösas bort på ingenting. Så när jag till slut kom fram till Norrköping, mer än 2h försenad, var jag så negg att jag gick ut tvärs över plattformen och tog ett tåg hem igen.

Men det skulle konstigt nog visa sig vara ett ganska bra val... För igår vid lunch ringde plötsligt Peter Dörlich och sa att de hade kris nere i Tyskland, pga sjukdomsfall behövde de en reserv till söndagens bundesligatävling.

Och eftersom Joel var i Motala var det lite knepigt för honom. Så bara en liten stund senare hade jag fått flygbiljetter till Frankfurt mailade till mig.

Och nu är jag i Grisheim utanför Darmstadt, hemma hos några jag inte vet vilka de är som inte kommit hem än, och ångrar att jag inte pluggat tyska på gymnasiet.

Imorgon är det en lagtävling i Buschhuetten som gäller (lagkapp 5*200fr i bassäng, 26km lagtempo och 5,6km löpning) där tiden stoppas på fjärde man i mål. Totalt är det 16 lag och det kommer bli jäkligt kul och jag ska göra allt i världen för att inte skämma ut mig.

Jag är fortfarande lite osäker på hur vassa mina lagkamrater verkligen är men det låter som alla är goda för typ sub-15 på 5km, jäkla tur man gjorde 14.00 i Väsby för en dryg vecka sedan med andra ord…

Jag har fått låna en sprillans ny Cervelo S5 med carbonhjul och vågar inte ens fundera på vad den kostar. Blir svårt att skylla på utrustningen om det går dåligt imorgon i alla fall... Men det ska det inte göra!

Öpnna i nytt fönster