Två lopp!

Lite väl sent kommer en lite summering av de två tävlingar jag hunnit köra sedan sist. Först ut var det Spring Triathon på Fuerteventura, en motionstävling vid sidan av Challenge Fuerteventura. Fast egentligen var det väl ingen motionstävling eftersom man behövde licens...? Men startfältet var ganska B i alla fall. Mestadels spanjorer med håriga ben.

Simningen gick skapligt,  jag var först upp och hade cirka minuten ner till de håriga spanjorerna och IK Fyris stolthet Oskar Djärv.

Oskar var med på flera av våra träningar och jag visste att han var stark på cykeln men jag hade nog underskattat honom ändå. Efter knappt hälften av de 36 kilometrarna tempo kom han ikapp mig och bara flög förbi. Jag hade inte inte en chans att gå med, men tänkte att: "Äh, jag tar det på löpningen.." 

För det här med att skjuta problem framför sig brukar vara en god idé när man inte orkar något.

I sista backen in till playitas blåste även en tysk age-group:are förbi mig (som senare visade sig varken vara age-group eller tysk) men har man skin-fit brallor på sig har man gjort skäl så det räcker för att förtjäna den fördomen....

Jag gjorde en skaplig växling och ska nu ta upp jakten på skin-fit-tysken och Oskar, men nej det ville inte benen göra... Har nog aldrig haft så tunga blyben i en triathon förut. Riktig misärlöpning vart det och jag fick istället rikta in mig på att hålla de håriga spanjorerna bakom mig snarare än att försöka jaga någon.

Men jag blev 3:a! Och vann en fin sten i pris som jag tyvärr tappade i marken...

52260.jpg?m=1

52261.jpg?m=1Dagen efter flög jag hem och hade en återhämtningsvecka.

Sen var det på't igen i lördags med Kvarnloppet, 10km ute i Järfälla. Målet var att springa på 33 minuter, men efter uppvärmingen fick jag revidera den målsättningen. Om benen hade varit slitna förra helgen var de mer i ett förslappat tillstånd nu och spänst och snabbhet var helt borta.

Första varvet gick på 17.09, andra på 17.16 så det var pers i att vara nära en negativ splitt i alla fall, alltid något. Men 34.27 som den officiella tiden sedan blev är inget man skrämmer konkurenterna med. Men jag är inte så orolig, jag vet jag har bättre tider i mig, egentligen...

Nu har jag i alla fall tränat efter Jockes program i tre hela dagar och det känns väldigt bra så här långt i alla fall.

Nästa race blir Väsby duathlon nästa onsdag.

Slut.Öpnna i nytt fönster