Rapport från arrangörsutbildning 20-21 januari 2018

Hem / Rapport från arrangörsutbildning 20-21 januari 2018
arrhelguve2.jpg Rapport från arrangörsutbildning 20-21 januari 2018
2018-01-24 10:30
Årets arrangörsutbildning i Upplands Väsby blev en lyckad helg med många nya kontakter, nyförvärvade kunskaper och glada skratt. Nu ser vi fram emot tävlingssäsongen 2018.
  • Uppdaterad: 2018-01-24 10:30

Nu i helgen arrangerade Svenska Triathlonförbundet (STF) tillsammans med Riksidrottsförbundet (RF) en utbildningshelg för befintliga och kommande tävlingsarrangörer. Utbildningen hölls på Scandic i Upplands Väsby och förutom en massa matnyttig information och diskussion hans det också med god mat, mingel och nätverkande. Resultatet blev en lyckad helg med många nya kontakter, nyförvärvade kunskaper och glada skratt.

Utbildningen började lördag morgon klockan 08:30 och avslutades på söndag eftermiddag 16:00. Många deltagare var med under hela helgen medans andra deltog på utvalda delar. Totalt var det 27 deltagare från 18 olika föreningar representerade tillsammans med fyra utbildare. 

LÖRDAG

En dag full med information och exempel på hur man kan tänka när man ska arrangera en triathlon- /duathlontävling.

Utbildningen är uppbyggd i fem delar – idé, förberedelser, planering, genomförande och avslut. Det är en hel del information att ta in och många delar som ska falla på plats för att få till ett bra arrangemang. Deltagarna fick se exempel på vad som kan hända när man inte tänkt hela vägen, något som var väldigt lärorikt. Deltagarna fick med verktyg och konkreta råd och tips för att själva kunna komma igång att arrangera triathlon-/duathlontävlingar.

Dagen avrundades med gemensam fysiskaktivitet samt middag. Här fanns det utrymme för ännu mera snack och utbyte av erfarenheter.

SÖNDAG

Under förmiddag delade Leif Johansson, RF med sig vad som är på gång hos dem för arrangörer och vad redan finns. RF jobbar för att kunna underlätta för alla specialidrottsförbund (SF) i sin verksamhet och alla SF jobbar i sin tur för att underlätta för arrangörer inom sin idrott. STF berättade kort om vi arbetar med arrangemang och vad som är på G hos oss.

En stor fråga är alltid material för arrangörer för att kunna minska kostnader. Vi är glada att vi redan nu kan presentera konkreta erbjudande från våra samarbetspartners.

Efter lunch genomförde vi en workshop med fokus på hur vi tillsammans kan uppnå målen inom Svensk Triathlon 2020 under ledning av Martin Wiklund från Stockholmsidrotten/Sisu. Aktiviteter som vi tittade på var hur föreningar kan bidra för att:

-       Fånga upp nya målgrupper

-       Få flera tävlingsdeltagare

-       Höja nivån på arrangemangen

Från nuläges analys av styrkor och svagheter till hur kan vi använda/förfina styrkor och hur kan vi ändra/arbeta runt svagheter.

Tusen tack till alla deltagare för all engagemang och härliga diskussioner, tillsammans kommer vi att göra svensk triathlon till världens bästa.

Tack till Lotta Johansson, Leif Johansson och Martin Wiklund för era insatser i helgen.

Tack till Scandic Upplands Väsby för fantastiskt bemötande och utomordentlig service.

Tack till alla samarbetspartners för erbjudanden som vi kunde erbjuda till våra sanktionerade arrangörer.

Svensk triathlon – världens bästa!

/Üve Hillep

Arrangemagsansvarig Svenska Triathlonförbundet

 

arrhelggruppbild.jpg?w=550&h=413

arrhelgleifrf.jpg?w=550&h=413

arrhelgworkshop.jpg?w=550&h=733

arrhelglopning2.jpg?w=550&h=413

Skribent: Lindakatarina Ek Epost: Adressen Gömd
Öpnna i nytt fönster