Motalastudent etta i Europa

TRIATHLON Portugisen och Motalastudenten Vasco Vilaca, tävlandes för Västerås, vann helgens Europacup för juniorer i Burgas, Bulgarien.

– Vasco är därmed också etta på Europarankingen för juniorer 2016. Bra tävlat, berömmer koordinatorn på Motala triathlongymnasium, Joachim Willén.

I Burgas kördes även U23-EM där Motalastudenten och Ljungsbrokillen Gabriel Sandör var med. Han tävlar för Nocout i Linköping. Sandör representerade Sverige ihop med Nyköpingskillen Ludwig Fleetwood.

Det blev ingen framgång för någon av svenskarna på plats.

– Både Gabriel och Ludwig hade det kämpigt med den tuffa simningen. De kom upp 40 sekunder efter täten och missade precis andra klungan ut på cykeln. Tillsammans i en mindre tredje klunga jobbade de hårt för att komma i kapp framförvarande. På sista varvet kom de ifatt täten och det var en 40 man stor klunga som gick ut på den avslutande löpningen. Gabriel gjorde en starkt negativ löpning och sprang in på en 18:e plats i sitt första seniormästerskap. Ludwig var citat ”helt rökt på löpningen” efter hårdkörningen på cykeln och sprang in på en 45:e plats, berättar Joachim Willén.

Öpnna i nytt fönster