Sandör bra med mot eliten

10351735_640018916096687_5085862759283893756_n.jpg
TRIATHLON Debut bland de stora grabbarna. Men Ljungsbrokillen Gabriel Sandör hängde med riktigt bra på VM-serien i triathlon.
Triathlonens VM-serie kom till Stockholm i helgen. Och ensam svensk bland alla världsstjärnor var Ljungsbrokillen som går på Motala triathlongymnasium, Gabriel Sandör.

– Att ligga med bland de bästa i världen, det är häftigt. Det är stora idoler. Men man känner att man inte har så långt fram till dem ändå, säger Sandör som hängde med riktigt bra i den tuffa konkurrensen.

Sandör sprang i mål som 35:a, exakt fyra minuter efter segrande spanjoren Javier Gomez Noya, med ett flertal tävlande bakom sig i resultatlistan.

– Jag är riktigt nöjd. Jag kom med i en bra klunga på cyklingen och försökte spara så mycket krafter som möjligt inför löpningen. Där hade jag lite magproblem första varvet men sedan kunde jag springa på bra, säger Sandör.

Mycket folk runt banan i Stockholm?

– Ja, det var massor av folk runt banan och de skrek på mig. Jag var ju ensam svensk också, så det var många som skrek mitt namn. Det gjorde mycket, säger Sandör.

pontus.persson@mvt.se

Öpnna i nytt fönster